середу, 15 лютого 2017 р.

У їхніх серцях жила Україна (День пам'яті героїв Небесної Сотні)

 Вже не побачить батько й мати ..
 Живого сина в світі вже нема
 Ми будемо їх вічно пам`ятати
 Героям України честь і хвала!
          Усі ми багато разів чули слова «Небесна Сотня». Та за що загинули усі ці люди? І чому ми називаємо їх Героями?
     У нашій пам'яті вони залишаться назавжди – Герої Небесної Сотні… Кожен з них, як і ми з вами, мали сім'ю, батьків, друзів, свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Загинули переважно молоді люди. Вільні діти України. Кращі з них пішли на Майдан. Вони свято вірили, що гідність треба захищати, а зі злом боротися. Їх вело вперед гостре відчуття обов'язку. Гинули, але не втікали.
      Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули 18-20 лютого 2014р. в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. 
Небесна Сотня віддала життя за кожного з нас! Не забуваймо про це!
      Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими усіх нас, українців…
        Сьогодні, 15 лютого, з нагоди Дня пам’яті героїв Небесної Сотні у нашій бібліотеці пройшов веб-екскурс і організована викладка літератури «У їхніх серцях жила Україна».
– Чи хотіли б ви мати іншу Батьківщину?
– Як би ви хотіли покращити своє життя в нашій державі?
– Як зараз ви можете примножувати славу України?
  Тож примножуймо багатство нашої України, доки світитьсонце над землею, щоб наливалось добром кожне серце. І пробудиться тоді ще більша повага до народної пісні, танцю, до їх миловидості та краси. Люди потягнуться одне до одного, як соняшник до сонця!

Немає коментарів:

Дописати коментар