пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Найкращий знавець казок Г. Х. Андерсена


        Дитячі книги…красиві, кольорові, яскраві, смішні і повчальні… Якраз такі – зрозумілі дітям. 
    Щоб підкреслити важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі, починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги  2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. 
    Вже традиційно наша книгозбірня це свято дитячої книги старається провести під час Тижня дитячого читання. Так вирішили і тепер, трохи випередивши дату в календарі. Тож, сьогодні, 24 березня, на зустріч з героями Г. Х. Андерсена чекали в школі №6 м. Долини учні 3-А кл. (кл. кер. Павлів Л. Я.). Бібліотекар Галина Надольська ознайомила дітей з цікавими біографічними фактами з життя данського казкаря, що народився 2 квітня 1805 року в невеличкому провінційному містечку Оденсе в сім'ї чоботаря. Учням Андерсен запам’ятається, як неперевершений казкар, що залишив у спадщину поколінням біля 200 казок, з яких 80 перекладені на українську мову («Снігова королева», «Свинопас», «Кресало», «Дюймовочка», «Дикі лебеді» та ін.).                                                   
     Та найцікавішою була друга частина заходу, коли діти знайомилися з героями казок, впізнавали їх за одягом, манерами поведінки чи родом заняття. Ерудит-гра «Найкращий знавець казок Г. Х. Андерсена» закінчилася, а знайомство з творчістю казкаря продовжуватиметься. Так обіцяли нам дітлахи. 

А ось уже і перші відвідувачі бібліотеки після сьогоднішньої зустрічі…
   

Немає коментарів:

Дописати коментар