вівторок, 20 лютого 2018 р.

Патріотизм - мода чи самовідданість нації?

В ці дні хай єднає нас думка єдина,
Ми зло в нашім домі долали не раз.
Все треба зробить, щоб жила Україна, –
Приймаймо цей заклик, як Божий наказ!
      Тема патріотизму в ці дні на устах майже в кожного українця. Адже, 20 лютого,  ми відзначаємо День Героїв Небесної Сотні, вшановуєм відвагу, силу духу й жертовність громадян, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на Майдані (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.                Ставлення до цих подій в людей різне…                              
        То,  що  ж таке патріотизм - мода чи самовідданість нації?  Це питання ми спробували вияснити в нашій книгозбірні вчора, 19 лютого, під час літературних суперечок.                                                                                    Разом з дітьми ми згадали події тих днів, імена героїв, а ще дали відповідь на питання:
-Коли проявляються патріотичні почуття?     
-Чи може людина несвідомо бути патріотом?
-Як діти  можуть проявити свої патріотичні почуття зараз і в майбутньому?
-Чи можна пишатися своєю Батьківщиною? 
       А ще, учасники заходу читали вірші присвячені героям Небесної Сотні та переглядали відео сайти в інтернеті. В кінці  всі учасники заходу визнали, що просто носити  національну символіку, бо це модно – не означає бути патріотом, треба мати любов до матері України в серці, бути здатним до самопожертви. І все ці почуття треба виховувати змалечку. 

Тож, будьмо гідними  називати себе українцями!   
Також не забуваймо того, що в нас йде війна… 
Робімо все можливе, щоб пам'ять про захисників Вітчизни залишалася в наших серцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар