вівторок, 5 червня 2018 р.

Суцвіття біологічних вікторин

В зелених лаврах, в синій світлотіні
У сяйві сонця й вишні у цвіту,
В огні троянд, у моря мерехтінні
Побачить кожен може красоту.
М. Рильський


        5 червня наша бібліотека, як і багато інших організацій країни, долучилася до святкування Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, який відзначають сьогодні аж з далекого 1972 року.  Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.
        Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів, спрямованих на збереження й відтворення природних ресурсів. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації, і нашої країни зокрема. 
         Охайне ставлення до природи діткам змалку повинні прививати не тільки батьки та вчителі, а й бібліотекарі. Тому, ми разом з маленькими і великими користувачами провели «Суцвіття біологічних вікторин», а саме: «В гостях у Флори», «Зелена аптека», «У підводному царстві», «Цікава анатомія» та «Хвостата вікторина». Всі учасники були дуже активними та з захопленням відповідали на поставлені запитання. Дещо вони вже знали, а дещо ми їм розповіли. Також діти наперебій ділилися своїми думками  як можна запобігти забрудненню, що треба робити, щоб місто було чистим та охайним. Поміркували та поділилися думками як можна уникнути забруднення  повітря, річок, озер, морів та океанів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар