пʼятницю, 13 липня 2018 р.

"Творіння Божої краси" в творчості Віри Багірової

 Поетеса, прозаїк, драматург, дуже скромна, навіть  сором'язлива,  надзвичайно  доброзичлива  і  щира, а ще - вона  й  досі  дивиться  на  світ  очима  дитини.  Тому  її  твори  зрозумілі  дітям. І всі ці слова про Віру Багірову, автора близько 30  книжок. Уродженка Прикарпаття, вона стала відомою не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Твори Віри Багірової перекладені  російською, азербайджанською, польською, німецькою, англійською мовами. Член Національної Спілки Письменників України з 1994 року. ЇЇ твори покладені на музику Авеліни Басової, Івана Фіцаловича, Бориса Данилишина. Лауреат премії імені Марійки Підгірянки. 
Народилася майбутня письменниця 15 липня 1948 року  у селі Слобідка- Більшівцівська Галицького району Івано-Франківської області. Тож, зовсім скоро ця талановита жінка святкуватиме свій 70-и річний ювілей з чим її і вітаємо!
Живе і працює Віра Багірова в місті Івано-Франківську. Шлях письменниці - це шлях світла і краси, письменництва і місіонерства.
Із складною і водночас щасливою  долею найпершої і неперевершеної в Україні авторки книжок для дітей на релігійну тематику і не тільки, («Хай Бог вас береже» , «Творіння Божої краси», «Свята земля», «Ялинка» та ін.) знайомить виставка-портрет  «Творіння Божої краси» в творчості Віри Багірової», що організована в нашій бібліотеці  напередодні.

Світ дитячого слова Віри Багірової (псевдонім Мирослава Галицька) сповнений також тремтливо-закоханого замилування красою рідної природи. Майже 30 років письменниця виступала із своїми творами перед  вихованцями шкіл, садків, бібліотек, перед студентами, педагогами.  З творів Віри Багірової і дорослі і діти зможуть багато почерпнути для власної душі. Тексти її книжок читаються легко і з задоволенням.  
Тож, до зустрічі в нашій бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар