пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Веселі вісті від Василя Бабія

     Ніщо так не зближує людей, як добрий сміх без образ.  Гумор і поезія є золотими воротами до всього чесного, благородного, прекрасного.                                                           Щасливі ті люди, що мають дар смішити інших…До них належить наш краянин – Василь Бабій, який, як пише він сам, «мав щастя народитися 12 січня 1949 року в покутському селі Серафинці» в хліборобській сім’ї. 
З шкільних років на відмінно знав літературу, а книжки просто поглинав. «Читав їх у полі, коли пас корову, на печі, під партою під час уроку. Навіть під час армійської служби зібрав бібліотеку і читав, читав. Ще в дитинстві зібрав бібліотеку приблизно в 150-170 книжок. Пізніше – більше тисячі книг», - так пише про себе сам письменник. Перші літературні спроби припадають на шкільні роки. Першу річ – історичну повість про повстання Мухи, написав досить ніяку.
     Перша публікація, історичний етюд, датована 13 січня 1976 року в обласній газеті «Комсомольський прапор»…
     Першу гумореску  Василя Бабія опубліковано в березні 1976 року (гумореска «Лотерейний білет» в районній газеті «Нове життя»)…                                                     Його гуморески звучали по телебаченню, українському радіо, на багатьох сценах області та України. Гумор перекладено на польську мову.
    За час творчої  діяльності видано 112 різноманітних книг, книжок і книжечок, з них 40 – художньої прози, 10 – гумористичних, 11 – науково-популярних, 10 – на футбольну тему, 30 – краєзнавчої літератури. В доробку автора є кілька одноактних п'єс.                                                                                                       
З творчістю цієї талановитої людини  знайомить  викладка літератури «Веселі вісті від Василя Бабія, організована в нашій бібліотеці з нагоди 70-річчя від дня народження.

     Запрошуємо всіх відвідувачів до знайомства з творчістю Василя Бабія.

Немає коментарів:

Дописати коментар