середу, 12 червня 2019 р.

Дорогою творчості Надії Дички

  Завтра, 13 червня,  святкуватиме свій день народження Надія Дичка, сучасна українська письменниця, поетеса, публіцист , талановита і обдарована жінка.
Живе і працює в м. Долині на Прикарпатті.
     Народилася Надія 1964 року  с. Підмихайля Калуського району Івано-Франківської області) у вчительській родині. В юнацькі роки захопилася журналістикою, працювала юнкором, позаштатним, а згодом штатним кореспондентом районної газети «Червона Долина». З дитячих років друкувалася в районній та обласній пресі. Як літератор друкується з 1985 року.
Член Національної Спілки письменників України з 1997 року…
Авторка текстів до відомих пісень, котрі виконують провідні артисти України.. Зокрема, народні артисти України: Василь Зінкевич, Світлана та Віталій Білоножки, Ніна Шестакова, Михайло Кривень; заслужені: Анжела Вербицька, Лариса Недін та ін. А першим виконавцем пісень на вірші Надії Дички був незабутній Назарій Яремчук – народний артист України…
У доробку авторки є багато дитячих збірок («Золота хмаринка», "Абетка", «Футбольна абетка» та ін..), що свідчить про особливу талановитість. Ні для кого мабуть не секрет, що писати для дітей набагато важче.          Майже всі збірки Надії ілюстровані нею самою, що свідчить  про її талант художниці.
      Ознайомити з творчістю Надії Дички більш детальніше допоможе  виставка-портрет «Дорогою творчості Надії Дички», що організована в нашій бібліотеці з нагоди            55 -річчя від дня народження.
         Приємного всім читання!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар