середу, 5 червня 2019 р.

Екологічний всюдихід


  5 червня — Всесвітній день навколишнього середовища       


      Про навколишнє середовище не обов’язково говорити нудно та серйозно. Дітям подобається бути супергероями, які рятують світ. Тож варто допомогти їм уявити, як можна конкретними кроками рятувати навколишнє середовище.



        Ви визираєте з вікна ввечері, щоб помилуватися зорями, а натомість не можете відірвати погляду від жирного пацюка, який несе півбатона з переповненого смітника в підвал? Кицька Мурка радше буде обніматися з брудними шкарпетками, ніж піде чадіти на балкон? А в сусідського Бровка обліз хвіст після купання у водосховищі?
        Тримайтеся! Головне — не скиглити і не бігти одразу пакувати валізи у Швецію! Якщо нам вдасться вкласти в голови собі та своїм дітям, що про довкілля треба дбати нам самим, а не чекати магії з неба, то вже через кілька років багато що налагодиться, адже більшість проблем вирішуються саме нами! До прикладу, чи знали ви, що харків’янин Сергій Тимчук придумав, як виготовляти з кукурудзяного крохмалю їстівний поліетилен? Він розкладається в природі за чотири тижні, а батон, загорнений у таку упаковку, можна їсти разом із плівкою!

        Цікаво? Нижче кілька ідей про те, як не нудно поговорити з дитиною про важливу тему довкілля та відходів.
1) Сходіть на екскурсію в музей непотрібних речей. 
2) Подивіться тематичні мультики та відео.
3) Змайструйте щось з відходів, бо ж не все те зовсім сміття, що викидають.
4) Розкажіть дитині про цікаві винаходи із переробки сміття.
5) Ну й, звісно, складіть план-список того, як дитина самостійно чи з вашою підтримкою може діяти вже сьогодні.


        Бажаємо, щоб у нашому районі добре жилося лише декоративним пацюкам, коти із задоволенням гуляли на балконах, а Бровкам було аж соромно купати свої хвости в чистесеньких водоймах!

Немає коментарів:

Дописати коментар