вівторок, 19 листопада 2019 р.

Подорож країнами закону


Захист дитинства у цілому світі
Це—місія честі, любові, добра.
Заради майбутнього треба нам жити.
Прекрасне і вічне нехай не вмира.


    А чи знаєте ви, що ось вже більше 60 років наприкінці листопада у всьому світі відзначається День дитини?
    Діти-наш найбільший скарб на Землі, бо вони її майбутнє. На жаль, не завжди діти ростуть у відповідних умовах та отримують ту турботу, яка є необхідною. Є діти, які позбавлені елементарних речей. Часто це залежить від того, де вони проживають. Проте немає країни у світі, де стовідсотково вирішене питання дитячої освіти, медичної допомоги, дітей сиріт та домашнього насильства над дітьми. Тому ООН оголосила 20 листопада Всесвітнім днем дитини, а також 20 листопада 1959 року прийняли «Декларацію прав дитини», що є основним міжнародним документом із захисту прав дітей. 193 країни ратифікували цю декларацію ООН в 1989 році.
   Життя кожної людини складається по-різному, але ніхто не має права порушувати права інших людей, чинити зло та ображати. Про боротьбу добра зі злом, про багато корисних речей діти можуть дізнатися із книг, які вчать сміливості, розуму, бути обережними та охайними, бути милосердними та терпеливими один до одного. Люди бувають різними і в житті трапляється багато прикрих ситуацій. Діти повинні вміти захистити себе та допомогти іншим – такі питання обговорювалися в нашій бібліотеці, 19 листопада під час проведення інформ-хвилини «Подорож країнами закону», напередодні Всесвітнього дня дитини.
 
Діти були і залишаються  найдорожчим скарбом. Ми хочемо, щоб наші діти були  здоровими, щасливими і розумними,  жили в мирі, радості й були  впевнені в завтрашньому дні.

Немає коментарів:

Дописати коментар