четвер, 30 січня 2020 р.

Чарівний світ Всеволода Нестайка

Я пишаюся, що не вийшов 
із дитинства 
і зберіг дитячу душу. 
Це підтримує мене 
нашому жорстокому світі 
і дає сили творити
В. Нестайко



        Його світ – тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячі чарівних образів. Здається, він говорить тими самими словами і малює тими самими пензлями, що й сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його творів не можна випустити з рук, не дочитавши до кінця. 
        Особливо представляти цього письменника не треба. Варто назвати лише його прізвище – і відразу ж на обличчях переважної більшості дітей заквітнуть усмішки, а в очах їхніх мам і тат заграють веселі  іскорки. Та й чимало бабусь і дідусів це прізвище не залишить байдужим: вони одразу ж засвітяться сонечками, бо їм пригадається власне дитинство. 
        І нема в цьому анічогісінько дивного, адже Всеволод Зіновійович Нестайко своїми веселими, дотепними і мудрими повістями й казками тішить, щедро ділиться вже не з одним поколінням юних читачів, бо за плечима у нього десь за сотню виданих книжок – ціла авторська бібліотека. З маленькою частинкою якої ми поділилися з нашими читачами, підготувавши книжкову викладку літератури «Чарівний світ Всеволода Нестайка». 
        Свого часу Всеволод Нестайко побажав своїм читачам: “Не поспішайте, як я колись, виростати швидше. Тому що дитячі роки неповторні. І якщо Ява і Павлуша допоможуть вам на якісь хвилини гостріше відчути радість веселого, щедрого на пригоди та витівки дитинства, я буду щасливий".

Тож, не поспішайте дорослішати!

3 коментарі: