середу, 26 травня 2021 р.

Будьмо знайомі у нашому домі

       Багато чудес створили люди в давнину: єгипетські піраміди, висячі сади Семіраміди, маяк на острові Форос та інші. Є ще одне, не менш дивовижне чудо світу. Воно всім нам відоме. Але ми так звикли до нього, що майже не замислюємося над його цінністю. І це – книга. З моменту появи на світ людина починає вчитися. Вона вчиться ходити, говорити, розуміти довкілля і людей. А книга допомагає  їй у цьому. Саме книга -  найкращий друг і порадник, оскільки дає нам знання, поради, вчить думати.

Книжка – добрий, мудрий друг,  

Адже знає все навкруг:              

Про старі й нові країни,

Космос та морські глибини,

Хто нам написав «Кобзар»,

І який де правив цар,

З чого зроблене намисто,

Чим славетне наше місто...

      Сьогодні,  26 травня, діти з ліцею №7 2-Б класу  (кл. керівник Ямборко Л.І.) вперше завітали в чарівну оселю книги – районну бібліотеку для дітей на екскурсію "Будьмо знайомі у нашому домі".

Вони уважно слухали розповідь бібліотекаря про бібліотеку та її «жителів» - книги. Дізнались коли з’явились перші книги, що означає слово «бібліотека», познайомились з книжковими виставками, гуртком «Умійко», як потрібно берегти книги, побували в читальному залі. Перше знайомство з бібліотекою для дітей було загадковим і незвичайним, тож усі брали книжки для прочитання додому.

     Цікавим доповненням екскурсії стала лялькова вистава «На чуже не зазіхай», де діти познайомились з казковими героями: Зайчиком, Пташкою, Лисичкою та дівчинкою, яка загубила книгу. Сяючі оченята та усміхнені  обличчя дітей свідчили про те, що екскурсія сподобалась усім .

    Тож, запрошуємо всіх бажаючих маленьких читачів до нашої бібліотеки.

            Ми завжди раді зустрічі з вами!

Немає коментарів:

Дописати коментар