пʼятницю, 8 квітня 2022 р.

НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!

      Цьогоріч  Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022 проходив під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!» В нашій бібліотеці він проходив з 1 - 8 квітня.                                                   Україна  — це держава зі славним, величним і водночас трагічним минулим і страшним сьогоденням. Утім варто пам’ятати, що ми — голос своєї держави і творці її майбутнього. Письменники та інші відомі діячі культури ніколи не стояли осторонь і голосно заявляли про свою громадянську позицію та любов до своєї країни. Їхні слова назавжди закарбовані на сторінках історії. Отож, бібліотека зібрала вислови  українських митців про нашу Батьківщину, національність, традиції, боротьбу за незалежність та про те, що означає бути українцем і  створила відеоролик «Україна – рідна мати». Користувачі мали змогу ознайомитись з ним на фейсбук сторінці бібліотеки 1 квітня.                                                       Щороку 2 квітня ми святкуємо Міжнародний день дитячої книги . Це свято було започатковане 1967 року рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги. А дата була обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен (1805-1875). Тож, відзначаючи цю подію, ми згадуємо твори цього дивовижного митця. З цієї нагоди  була  створена відео-казка Г.Х.Андерсена «Стійкий олов’яний солдатик» і зачитана бібліотекарем Галиною Борис.  
 5 квітня діти - користувачі соцмереж мали змогу переглянути «Легенду про Україну»  у прочитанні бібліотекаря Христини Феш.     https://www.facebook.com/100004709327154/videos/293069286167278                                                                                
    А ще, Тиждень дитячого читання - час для подарунків бібліотеці, а книга-найкращий з них.  Коли вона подарована бібліотеці в такий не простий час , де її прочитає не один десяток користувачів, то це - найцінніше. Щиро дякуємо Тарасу Оглаб'яку, який 6 квітня зробив таку добру справу!     

    Велике Вам спасибі і Галі Ласці за подаровані книги 8 квітня. 
Ми впевнені, що вони знайдуть своїх читачів та будуть їм корисними. Віримо, що добрі справи завжди повертаються добром!                                                     Здійснюйте добро, поки ви існуєте!                                              Тиждень дитячого читання закінчився, а бібліотека і далі працює…       Попереду - заняття з дітьми ВПО.

Немає коментарів:

Дописати коментар