середу, 1 лютого 2023 р.

Читаємо в голос казки Сухомлинського

 

«Книжка повинна стати для мудрого вихованця другом, наставником і вчителем»

(В.Сухомлинський)





    Український радянський педагог, публіцист, письменник та поет Василь Сухомлинський народився 28 вересня 1918 в бідній селянській сім’ї, де було четверо дітей, і всі стали вчителями. Саме мати хлопчика спонукала його до педагогічної діяльності, бо бачила у ньому потенціал.
    Близько 23 років керував звичайною школою. І за ці роки підняв сільську школу до рівня найкращих у країні, написав майже півсотні наукових праць та понад 600 наукових статей з педагогіки, а також близько 1200 оповідань та казок для дітей. Любов до дітей – ось що насправді було головним у його житті. І свою головну книгу так і назвав : «Серце віддаю дітям».
    1 лютого,  до 105-річчя з дня народження письменника  в нашій книгозбірні пройшли читання вголос ляльковими героями казок Сухомлинського, переглянути які ви можете на нашій сторінці в Facebook або перейшовши за посиланням:
    Василь Олександрович Сухомлинський – великий педагог, мудрий учитель, талановитий письменник. У його палкому серці жила велика доброта та любов до всього світу. Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар