середу, 15 лютого 2023 р.

Скринька люблячих сердець

День святого Валентина - найромантичніше свято! У всьому світі його відзначають як день любові . Закохані цього дня  обмінюються валентинками - вітальними листівками у формі сердечок. Перша валентинка, згідно з легендами, була посланням католицького священика Валентина, якого і вшановують 14 лютого. Ще одну старовинну валентинку виявили в одній з англійських бібліотек. Її датують 1477 роком. Це любовне послання, в якому дівчина, зізнавшись у почуттях, просить коханого довести своє кохання її батькам, щоб дістати благословення.

На таких листівках здебільшого зображували амурів, серця, квіти й закохані пари. Зазвичай валентинку оформлюють у рожевих і червоних тонах, які вважають найромантичнішими кольорами. Відправник такої листівки символічно передає своє серце адресату послання.

В Україні  День святого Валентина почали відзначати порівняно недавно - десь в кінці минулого століття. Причому в цей день всі вітають не тільки своїх коханих, але й друзів. Адже це прекрасний привід побажати друзям любові і щастя! До речі, у Фінляндії цей день святкується дійсно не тільки як День закоханих, але й як День друзів!

Тому в день святого Валентина працівники бібліотеки для дітей завітали до учнів 2-А класу Долинського ліцею №7. Вчитель Болюк Г.І.

Як і на  будь –яке інше свято , в день святого Валентина прийнято дарувати подарунки, солодощі, валентинки. Розпочалась зустріч із знайомства дітей з Валентином  і  Валентинкою, які розповіли дітям про історію свята та підготували цікавий майстер-клас по виготовленню валентинки «Скринька люблячих сердець» Діти захоплююче підійшли до завдання, яке принесло задоволення і хороший настрій всім учасникам майстер класу.


Немає коментарів:

Дописати коментар