пʼятницю, 3 лютого 2023 р.

Літературний портрет "Поетичні струни творчості Василя Олійника"

  Василь Олійник  — український письменник і поет, журналіст і громадський діяч, один з зачинателів-організаторів щорічного свята ліричної Франкової поезії в Лолині народився  5 лютого 1948, село Сівка-Калуська .                                                                Василь Олійник…  Людина слова «мужнього і ніжного, справедливого і люблячого (так його характеризує письменниця Марія Вайно). І додає: «Музика його творчості не фальшива, злагоджена, їй віриш і йдеш за нею думкою, чуттям». Це стосується кожної з семи його поетичної збірки , кількох прозових. І одної дитячої .Він настільки був залюблений у життя, у рідну землю, що ніколи не втомлювався сказати про це вголос і щиро…                                                                                               Цьогоріч, 5 лютого 2023 року, минає 75 років від дня народження нашого краянина. Та, на жаль, уже 7 років (6 лютого 2016, м.Долина), як Василя Олійника немає серед нас…
З життєвим і творчим шляхом нашого краянина знайомить «Літературний портрет «Поетичні струни творчості Василя Олійника», підготовлений нашою бібліотекою.  Запрошуєм до перегляду на нашій сторінці в Facebook або перейшовши за посиланням:
           Кожен з нас від народження отримує талант. Василеві Олійнику дістався особливий дарунок. Його щира й відкрита душа нуртувала в поетичному слові, а в ньому відлунювало історичне минуле, тривожне сьогодення і омріяне майбуття України. Тому слово його невмируще і пам’ять про нього буде жити, допоки існуватиме світ.
Води наберу я в глибоке відерце,
Бо чиста вона, як Ісуса сльозина.
Хай будуть здорові і руки, і серце,
І батько, і мати, і вся Україна.
(В.Олійник)

Немає коментарів:

Дописати коментар