понеділок, 6 березня 2023 р.

Великий Тарас

     

    Тарас Шевченко прожив 47 років, з них пробув 24 роки в кріпацтві, 10 – на засланні, а решту під наглядом жандармів. Загалом на Батьківщині він був нечастим гостем… Але де б він не перебував – він завжди залишався сином своєї землі, пам’ятав її і сумував за нею, як за матір’ю.  Саме тому Україна стала у творчості Шевченка головним образом, овіяним любов’ю і тугою.

      З нагоди 209-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в нашій книгозбірні  організована книжкова виставка «Великий Тарас!», де діти можуть познайомитись з поезією Великого Кобзаря, в якій він оспівував людські цінності: любов і вірність, материнську долю, дружбу, відданість рідній землі і народові. Вірші Тараса Григоровича Шевченка повинен знати кожен, адже «Кобзар» - це друга Біблія для українців. «Ну що б, здавалося слова… Слова та голос – більш нічого. А серце б’ється – ожива, як їх почуєш…». І слова Шевченка – справді особливі, зокрема тим, що актуальні й досі.

      Уже понад півтора століття немає з нами великого Шевченка, Кобзаря та Пророка, але кожен рік ніби наближає його до нас. Його творчість у контексті останніх подій не дає нам змоги засумніватись у правдивості його пророцтв. Більш свідомо вчитуємося у рядки «Кобзаря» і переконуємося, що всі вони звернені до нас, українців ХХ1 століття.

      Тож, запрошуємо усіх бажаючих до перегляду книжкової виставки:

https://www.facebook.com/100004709327154/videos/872298887191215

      Частіше звертаймося до «Кобзаря», шукаючи в ньому відповіді на такі болючі питання сьогодення, адже недарма закликав поет: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь»!.

   

  

Немає коментарів:

Дописати коментар