понеділок, 22 травня 2023 р.

Бібліочаювання до Міжнародного дня чаю

21 травня відначається Міжнародний  день чаю. У Бібліотеці для дітей відбулось "Бібліочаювання" для керівників дитячого читання. Гості спробували чай з різних куточків нашої планети, відчули неповторний аромат Індії, спробували освіжаючу прохолоду Америки, поринули в запашну Японію, відчули себе в ролі вельмож Англії та звичайно насолодилися неймовірним чає з рідних Карпат. На завершення, кожний спробував створити свій власний чай .

Чай – це напій, без якого неможливо уявити жодного дня: його п’ють на сніданок, обід, вечерю і в перервах між прийомами їжі. Культура чаювання в Україні відома впродовж багатьох віків . Люди пили відвари трав та гілочок дерев, трав'яні настої, узвари із сухофруктів. Чай корисний для імунітету, так як містить в собі багато антиоксидантів. При вживанні в розумних межах, він помітно поліпшує стан імунної системи організму, допомагає в профілактиці серцево-судинних захворювань і раку. Чай є дуже корисним для людини: він успішно бореться з канцерогенами в нашому організмі, покращує роботу серця і судин. Кожного року у світі вирощують понад три мільйони тонн чаю, завдяки цьому кожного дня люди купують близько трьох мільярдів чашок цього прекрасного напою.

У кожній країні , місцевості,  і в кожній сім’ї, свої чайні традиції. На Прикарпатті популярним є обліпиховий чай  . У Японії ключовою фігурою  є матча, чай-порошок. Англія  славиться ж своїм чаєм з додаванням   молока , а Америка  є засновницею  чаю в пакетиках тут полюбляють освіжаючий чай з льодом.  Славиться своїми чаями і Індія. Сьогодні вона являться країною яка найбільше виробляє чай в світі .

Кожна країна славиться своїм особливим рецептом чаю, для себе ж можна визначити улюбленця і смакувати його як в дощову погоду так і сонячний день.

Немає коментарів:

Дописати коментар