вівторок, 2 грудня 2014 р.

В ручках умілих папір оживає

В ручках умілих папір оживає,
Радість дитинства він відчуває…
Чим більше вміння в дитячій долоньці,
Тим більше в серці і в розумі сонця!                                                       
          Папір традиційно вважається найбільш популярним і поширеним матеріалом для ручної творчості, поробок. Людина протягом багатьох століть в різних країнах знаходила все нові й нові способи перетворення звичайного аркуша паперу на витвір мистецтва. Для дитини папір - один з найбільш доступних і привабливих творчих матеріалів. Аплікації, вирізання, пап'є-маше, популярний зараз квіллінг та вічне мистецтво орігамі - паперовий світ такий різноманітний!
        Саморобки, особливо об’ємні ,  іграшки з природних матеріалів розвивають просторову уяву, сприяють формуванню навичок самостійної праці у дитини. 
Що може зрівнятися з красою і теплотою оригінальної прикраси або сувеніру, які зроблені своїми руками.
        В цьому могли переконатися юні умільці – члени гуртка «Умійко», переглядаючи  журнал  «Умійко».  Хлопчики власноруч змайстрували з паперу танк, кран, з пластиліну «ланцюг дружби», а дівчата різних звірів, тварин, птахів: білочку,  котика, летючу мишу,  собачку, польову мишу, рамочку для фотографій.
У кожного вийшли вони по-різному. Але головне, що ця робота викликала у кожного купу позитивних емоцій. Було гамірно і весело в бібліотеці. 




         Тож запрошуємо всіх бажаючих до нас в бібліотеку оцінити роботи наших умільців.

Немає коментарів:

Дописати коментар