вівторок, 16 грудня 2014 р.

Йде з дарами Миколай

                                           Йде святий в нічную пору                                                          До кожнісінького двору, 
                                                     В кожну хату, в кожен край
                                                     Йде з дарами Миколай.
      Душа тріпоче від передчуття радості. Ще кілька днів і, 19 грудня, в наші домівки завітає свято Миколая. Подейкують, що рівно опівночі Чудотворець заходить до кожної оселі разом із своїми помічниками - Ангелом та маленьким дідьком Антипком. Ангел щедро обдаровує подарунками лише слухняних дітлахів, а  Антипко роздає різки усіляким брехунцям та непослухам.
     Понад 1700 років минуло відтоді, як хлопчина з добрим серцем на ім’я Миколай із міста Потари у Малій Азії, став священиком, а згодом і єпископом у Мирах, а люди й досі вшановують його. І так буде завжди, бо Святий Миколай був і залишається взірцем усіх чеснот. Його доброта і чуйність стали легендою. 
Мабуть не обмине Миколай   і нашої книгозбірні, бо цілий рік він спостерігав за чемними, слухняними дітками, добрими читачами та користувачами бібліотеки. Допомогти Миколаю вирішили бібліотекарі, організувавши на початку грудня акцію, яка буде для добрих читачів підсумком читання за рік. 
Подаруночки мабуть чекатимуть і на малих «Умійків», які трудились цілий рік і радували відвідувачів бібліотеки виставками своїх робіт. Тож, читачі і маленькі читачики, поспішайте до нас в книгозбірню, щоб збагатитись духовно,  і за це Святий Миколай обдарує вас.

   Наслідуйте Миколая, допомагаючи тим, хто нині найбільше потребує вашої допомоги і чогось від вас чекає. Робіть добро безкорисливо - і за це Миколай здійснить і ваші мрії.

Немає коментарів:

Дописати коментар