середу, 25 лютого 2015 р.

Багато знати-вміло діяти


     Щодня, щогодини, щохвилини на нашій планеті відбуваються якісь надзвичайні ситуації, катастрофи, війни…, які відбирають людські життя. 
Поки людина знаходиться у звичній для неї обстановці, її поведінка спокійна. Але як тільки вона потрапляє у складну чи небезпечну ситуацію, з нею можуть траплятися нерідко неймовірні речі. 
Через страх з'являється почуття тривоги, боязні, які можуть перерости у жах: слабість, нерухомість або панічну втечу. Такий стан утруднює пошук виходу з цієї ситуації, викликає безнадію і, отже, відмову від боротьби. 
То що ж робити?
Насамперед слід з'ясувати, наскільки ця загроза реальна і чи можливо її уникнути, бо правильна оцінка ситуації-перший крок до вирішення проблеми.
А тепер уявіть собі, що все це відбувається з Вами в ситуації реальної загрози. Давайте поміркуємо як потрібно правильно діяти в тій чи іншій ситуації:
     Яку ситуацію ми називаємо надзвичайною?
 Як здійснюється оповіщення населення про небезпеку?
 Що потрібно взяти із собою при терміновій евакуації?...
На ці та ін.. питання старались дати правильну відповідь учасники брейн-рингу «Багато знати-вміло діяти», що складався з 4 раундів і відбувся в нашій книгозбірні 24 лютого. Багато було помилок, та більшість учасників дивували нас своїми знаннями. 
Отже, в багатьох екстремальних ситуаціях, значна частина людей гине не від прямого удару обставин, а від розгубленості, страху та паніки.
Тож, будьмо уважними і діймо в любих ситуаціях спокійно, виважено і злагоджено, бо від цього залежить життя і здоров’я не тільки власне, але і багатьох людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар