четвер, 29 жовтня 2015 р.

Рости книголюбом

 
    Перше знайомство з книгою…
В кожної дитини воно проходить по різному. Кому, як не батькам належить це робити ще в ранньому віці? Та чи завжди це так? Мабуть, не нам про це судити…. 
   Дитина росте, вперше переступає шкільний поріг. Ну і звичайно, починається серйозне знайомство з першим букварем, підручниками… 
   Все це так, та мабуть такого різноманіття і такої кількості книг як в дитячій бібліотеці, дитина не побачить ніде. Тому, навчившивсь грамоти та трохи читати, поспішають малі школярики в дитячу бібліотеку. І завжди це, в нашій бібліотеці проходить в чудову і прекрасну пору року-осінь. А приходять на знайомство з бібліотекою та книгою до нас вперше другокласники.  Ця зустріч-екскурсія відбулась у нас і сьогодні, 29 жовтня, на яку прийшли учні школи №6 (кл.керівник Хомин Л.Я.).Проходила вона у нас незвичайно, у формі гри-вікторини «Рости книголюбом». Діти наввипередки відповідали на простенькі запитання: 
Де найбільше книг зібрано?
Які книги бувають?
Читати це: добре чи ні? та ін. 
   Малі "чомучки" бігали, розглядали все навколо, захоплено розпитували про книжки. Тож, перше знайомство з бібліотекою відбулось для них цікаво. А ми, бібліотекарі, сподіваємось, що воно для кожного з них залишило добрий слід в душі, і зацікавлення книгою продовжиться на все життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар