суботу, 2 квітня 2016 р.

Подорож до країни казок Г.Х. Андерсена

 «Ось казка мого життя. 
Розказав я її тут відкрито
і щиро, немов би в колі
близьких друзів»
Г.Х. Андерсен


       Ось і прийшла весна! Нарешті по-весняному почало пригрівати сонечко. Разом із пробудженням природи до нас приходить багато прекрасних свят. Але сьогодні мова піде про свято, яке є улюбленим для дітвори, для усіх, хто пов’язав своє життя з книгою, з бібліотекою. Це  Всеукраїнський тиждень дитячого читання, а ще багато різних свят, серед яких - Міжнародний день дитячої книги, що відзначається 2 квітня. Це свято всіх, хто вміє і любить чити книгу, а ще, цього дня у 1805 р. народився улюблений письменник-казкар дітвори Г.Х. Андерсен.
       Привабливість казок Андерсена – у їхній чарівній простоті, у доброму ставленні письменника до світу й до людей, в умінні у звичайнісіньких предметах та подіях бачити казку. Андерсен як справжній чарівник легко проникав у душу дитини, чоловіка, жінки, простого садівника й знатного пана, дрібного чиновника й придворного вельможі. В усьому автор намагався відшукати хоч щось гарне, бо вірив, що добро існує в усьому. Герої Андерсена вчать добра й справедливості, віри у краще, уважного ставлення до кожної істоти, милосердя та співчуття до слабших.
     Напередодні  Міжнародного дня дитячої книги, 1 квітня,  в нашій бібліотеці пройшло свято «Подорож до країни казок Г.-Х. Андерсена», на якому була проведена невеличка вікторина по казках письменника, а також діти пригадали, які казки Андерсена  знають по алфавіту. З чим вправно справились.











               Казки Г.Х. Андерсена знають у всіх країнах, читають на всіх мовах. Важко знайти у світовій літературі більш популярнішого письменника, ніж Г.-Х. Андерсен. Тож після свята юні читайлики з задоволенням взяли собі по казочці.

Немає коментарів:

Дописати коментар