четвер, 7 квітня 2016 р.

Корисна їжа та здоров'я (до Всесвітнього дня здоров’я)


    Мабуть, кожен із вас чув такий вислів: їсти треба, щоб жити, а жити, щоб їсти. Від того, що і як ми їмо залежить наше здоров'я.  
   У всіх є власні смакові уподобання.  Хтось більше полюбляє м'ясні продукти, а хтось- рибу. Декому смакують молоко і каші  або страви з овочів і фруктів. Є й такі, які намагаються їсти й пити лише "смачненьке": копчену ковбасу, морозиво, чіпси, пиріжки, шоколад, пепсі-колу. А чи потрібно при виборі їжі орієнтуватися лише на власні уподобання?  
    У чіпсах немає вітамінів. Чи потрібно їх їсти щодня?
   Кока- і пепсі-кола містять багато цукру та речовин, які негативно впливають  на перетравлювання їжі. Чи потрібно пити такі напої щодня?


   Це ми сьогодні й спробували вияснити під час бесіди «Корисна їжа та здоров’я». Проходив у нас захід з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, який відзначається 7 квітня.




  

  На жаль, продукти, які ми так часто обираємо, виявляються найшкідливішими. Так, жувальні цукерки, «чупа-чупси», окрім того, що містять велику кількість цукру, ще мають шкідливі хімічні добавки та барвники. У дешевих шоколадних цукерках, вафельних батончиках дороге какао замінюють жирами, які в усій Європі заборонені вже понад 20 років.
   Ці жири накопичуються в  кістках, м'язах, викликаючи тяжкі невиліковні хвороби. Також у м'ясних і кондитерських виробах широко використовуються генетично модифіковані продукти.
Ми перерахували  лише кілька видів продукції, біля якої варто виставити табличку «Небезпечно для життя!»
   Справді, перш ніж придбати якийсь товар, погляньте на його упаковку. Там  повинні бути відомості про харчові добавки та консерванти. Візьміть собі за правило: перш, ніж щось придбати, переконайтеся, що ця покупка не завдасть шкоди вашому здоров'ю та життю.
Ми – те, що ми їмо. У нашій їжі міститься величезна кількість поживних речовин, і всі вони відповідають за певну функцію організму. Від правильного харчування залежить стан здоров’я кожної людини. Найпоширеніший спосіб подбати про свій організм – це харчуватися здоровою їжею.

Немає коментарів:

Дописати коментар