пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

Нас зібрала одна природа

 
Все на Землі, все треба берегти:
   І птаха, й звіра, і оту рослинку,
Не треба думати, що цар природи ти,
   Бо врешті, ти лише її
частинка!
  
 
        Земля - наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності. Вона віддає нам себе цілком. Беззаперечно дарує свою любов. Не зважаючи навіть деколи на абсолютно блюзнірське ставлення з нашого боку. Як любляча мати живить, одягає і виховує своїх нетямущих дітей. Чим ми їй віддячуємо?
        Вже здавна в різних країнах світу це питання набуло нагальну актуальність. Людство нарешті, звернувши увагу на свою позицію і роль в екосистемах нашої Землі, задумалося. Надія є. З’явилися і прагнення.
        Тому щорічно, 22 квітня по всій планеті відзначають Міжнародний день Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
        Так, і в нашому місті сьогодні знайшлись небайдужі. Спільними зусиллями міської ради та ЗОШ №5 був проведений квест «Нас зібрала одна природа», в якому взяли участь команди  зі всіх шкіл міста. Звичайно, і ми не залишились осторонь, наша бібліотека стала пунктом №2, та радо прийняла учасників. Кожна команда квесту була зафарбована в один з кольорів веселки.



 
       Одвічні цінності: благословенна земля, тихі небеса та цілюща вода… Ось той скарб її величності Природи, що оповитий легендами, оспіваний у піснях та прекрасних поезіях. І ми надіємось, що кожен учасник квесту, та й кожен з нас, ні сьогодні, ні через багато років не залишиться байдужим до долі нашої планети.
Хай квітують наші сади, хай сміється веселкою небо, хай кришталево чисте повітря п’янить нас ароматом весняних квітів і пташиним дзвінким щебетом! 

Немає коментарів:

Дописати коментар