четвер, 19 квітня 2018 р.

Живе обличчя моєї Землі

На всій планеті у цей день весняний
Святкується щорічний День Землі.
І недаремно квітень буйнотравий
До цього дня прикрашує її.



      Живе обличчя моєї Землі… Давайте спробуємо зазирнути в її обличчя, побачити яка вона, як співає…, радіє, почути як плаче…, як стогне від болю, якого їй завдають люди.
      Кожного ранку ми відкриваємо двері нашого дому в новий день. По один бік дверей залишається наш маленький домашній світ, а по другий – світ зовнішній. Цей світ величезний, ім’я якому – Земля.
 22 квітня  відзначають День Землі. 
     Що ж це за свято - День Землі? Рідна Земля… Скільки на ній прекрасного і дивного: і безкраї простори, і гори, що йдуть в небо, і сині-сині моря...,а жителів на ній не злічити! І кожен з них - маленьке чудо! На жаль, люди забувають про це, і тоді димлять труби, гинуть тварини, лунають постріли. Щоб нагадати людям про красу нашої Землі, про те, що її треба берегти і існує це чудове свято. Вперше День Землі був відзначений у 1970 році. Україна цей день відзначає з 1991 року.  Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети.
      З нагоди цього свята у нашій книгозбірні сьогодні 19 квітня пройшла екологічна година «Живе обличчя моєї Землі».
Тож бережімо нашу Землю,
 бо ми живемо на ній, 
 бо ми діти Землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар