четвер, 5 квітня 2018 р.

Великдень в кольорах і барвах

Співає жайворон з небес:
«Христос Воскрес! Христос Воскрес!»
У небо дзвін гуде з села:
«Христос Воскрес! Йому хвала!»




         Ось і Вербна неділя позаду, а Великдень вже на порозі… 
        Це дуже давнє свято, яке символізує прихід весни, тепла. Християни ж вклали в цей день інший сенс і відзначається його у зв’язку з Воскресінням Христовим.
        Світле Свято Великодня – це найважливіше, найголовніше православне свято. Символами Пасхи є усе, що символізує Вічне Життя, Оновлення та Світло.

      Одним із символів свята Воскресіння Христового здавна є пасхальне деревце, яке нагадує про райське Дерево Життя, Пізнання Добра й Зла. Саме тому працівники нашої книгозбірні та читачі спільними зусиллями створили таке деревце. Його ми не лише прикрасили писанками, а й залишили свої привітання, на гарненьких листівках.
        А ось наші маленькі умійчики допомогли прикрасити бібліотеку зробивши гірлянду з Пасхальних кроликів, адже в багатьох країнах Європи та Північної Америки, саме Пасхальний кролик та яйце є невідємними символами цього свята. Також кажуть, що присутність доброго зайчика на святковому столі обіцяє благополуччя в родині та добрий врожай.


       Та це ще не все… Всі бажаючі можуть переглянути книжкову викладку літератури «Великдень в кольорах і барвах», на якій є не лише книги про свято, а й такі, що допоможуть прикрасити ваші Великодні писанки незвичайними узорами. 


        Вітаємо всіх зі святом Воскресіння Господнього! Нехай Ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у Вашу оселю радість, віру, надію і любов. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!



Немає коментарів:

Дописати коментар