четвер, 26 квітня 2018 р.

Чорнобиль:цифровий плач мертвої зони

      "Ідуть роки…32…відтоді, як вибухнув 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС, випустивши смертоносні радіоактивні хмари, які розповсюдилися над Європою.  Чорнобильська катастрофа найбільша екологічна катастрофа сучасності, яка трапилася о 1 год. 23 хв. 26 квітня 1986 року…
Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією  з найбільших катастроф в історії людства. Вона вплинула на долі мільйонів людей.  Україну проголошено зоною екологічного лиха.                                                                    Радіоактивного ураження зазнали близько 600 тис. осіб, насамперед ліквідатори катастрофи (пожежники, військові, фахівці, котрі гасили пожежу, дезактивували місцевість, споруджували захисний комплекс - Саркофаг). З обороту вилучено близько 5 млн. га землі (навколо АЕС створена 30-км зона відчуження). Згадування чорнобильської катастрофи, як правило, викликає думки про смерть, руйнування, рак, значні економічні втрати та інші негативні наслідки...
Від аварії постраждало 7% населення України, що становить 3 361 870 осіб...", - про це 25 квітня розповідала бібліотекар Галина Надольська на годині екологічної грамотності "Чорнобиль:цифровий плач мертвої зони". Учасниками заходу  були учні 5-А класу ( кл.кер. Дзудзило Ю.В.),5-Б класу (кл.кер. Воробець А.Б.) та учні 5-В школи №7 м. Долини.
Історії життя ліквідаторів та очевидців катастрофи знайшли відображення в книгах і фільмах. Тож, дітям було запропоновано документальну картину про Чорнобиль " 30 років потому".
   Може в маленьких голівках дітей  і не зовсім  "вималювалась" картина того жахіття, що довелось пережити і які наслідки тієї трагедії переслідують нас і далі, та все ж вони мусять це знати...,щоб жити в мирі з природою, дотримуватись правил екологічної безпеки. Про це коротко розповіла представник громадської організації "Екодія" Світлана Бугрій, запропонувавши дітям буклети про бережливе поводження в навколишньому середовищі. 

Аварія на Чорнобильській атомній станції назавжди змінила життя мільйонів людей і залишається однією з найтрагічніших сторінок в історії людства. 
Пам'ятаймо про це!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар