четвер, 25 жовтня 2018 р.

Духовно-моральні цінності як гармонійна основа процесу формування світогляду дитини

       Добро, чуйність, уміння розуміти чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити добрим словом та вчинками є складовими характеру нашого народу і все це  є складовими духовно-моральних цінностей, які і формують світогляд  наших дітей.  Як бібліотеки мають працювати в цьому напрямку? На що звернути увагу? Як будувати співпрацю з церквою, школою? Як проводити різноманітні заходи по вихованню моральних чеснот в підростаючого покоління? Всі ці питання розглядались в ході семінару бібліотечних працівників району «Духовно-моральні цінності як гармонійна основа процесу формування світогляду дитини», що відбувся сьогодні, 25 жовтня, в нашій бібліотеці. 
        Відкрила семінар заступник директора ЦБС по роботі з дітьми  Ірина Бабінчук та  запрошувала до виступів: о.Богдана Тисяка, священика храму св. ап. Андрія Первозванного  м. Долини; Уляну Дмитрів, заступника директора з навчально-виховної роботи Долинського ліцею №7. Відеоперегляд представила Надія Кушнірчук, провідний методист ЦРБ; підготувала консультацію Ірина Бабінчук та обмінялись своїм досвідом роботи  завідувач сільської бібліотеки-філії с.Шевченкове Надія Олійник та завідувач сільської бібліотеки-філії с. Надіїв Лариса Бойчук. 
       Родзинкою семінару була літературно-мистецька година «Творіння божої краси і духовності, світ милосердя і любові - дітям» за участю учнів 3-А кл. Долинського ліцею №7 (кл. кер. Марія Пенгрин). До глибини душі дорослих зворушило: декламування віршиків, талановито зіграна сценка «Хлопчик та янгол» та майстерно виконані дітьми пісні «Хай Бог вас береже» та «Промінчик доброти». 
Найвища наука життя - це мудрість.
А найвища мудрість – бути добрим.
Поспішаймо творити добро!

Немає коментарів:

Дописати коментар