понеділок, 22 жовтня 2018 р.

Хай буде Земля в безпеці

«…Встав  зранку, умився,
 привів себе в порядок - і,
 зразу ж, приведи в 
порядок свою планету»
   А. де Сент-Екзюпері
   «Сьогодні ми поговоримо про нашу планету Земля» . Такими словами розпочалася  бесіда- роздум « Хай буде Земля в безпеці», яка пройшла у нашій бібліотеці сьогодні 22 жовтня,  до Дня створення ООН, що відзначають у світі 24 жовтня.
    Земля… Яка вона гарна! Як ваблять око розкішні густі ліси, на луках цвіте безліч барвистих квітів, у чистому блакитному небі літають птахи. Але чи справді все так чудово ?
    Сьогодні Україна-одна з екологічно «забруднених» країн. Трагедією в житті всього українського народу стала аварія на Чорнобильській АЕС. Велика кількість радіаційних продуктів, що потрапили до навколишнього середовища після аварії, згубно вплинула на все живе, на здоров’я людей. Значно підвищилась захворюваність, особливо серед дітей.
   Людство стоїть на порозі екологічної катастрофи: проблема чистої води, кислотні дощі… І причиною всього цього є порушення взаємодії людини та навколишнього середовища. І якщо Землі не допомогти, то з великої квітучої планети вона може перетворитися на пустелю.
   Щоб зберегти нашу планету придатною для життя, міжнародна спільнота розпочала плідне співробітництво в екологічній галузі в 50-60-х роках минулого століття. Протягом останніх років під егідою ООН створено десятки організацій, програм і центрів з охорони довкілля.
Запамятайте: якщо ти щось взяв від Землі-віддай їй. Посади дерево, вичисти джерельце, підгодуй птахів. Тільки тоді Земля залишиться неповторно красивою.

Немає коментарів:

Дописати коментар