четвер, 24 травня 2012 р.

Правда і кривда Михайла Стельмаха

Золотіє іменами українська дитяча література, серед яких чільне місце посідає Михайло Стельмах, бо не дарма в народі кажуть, що лише та людина вважається істинним літератором, яка пише для дітей. Саме таким був   М. Стельмах, якому 24 травня виповнюється 100 років від дня народження.
Чимало і правди, і кривди довелося пізнати М. Стельмаху – письменникові. Пройшов кривавими дорогами Другої світової війни, був тричі поранений. Та не розгубив того прекрасного і доброго, що з дитинства мав у серці. Щедро ділився своїм талантом з людьми.
З нагоди 100-річчя від дня народження М.Стельмаха наша бібліотека запрошує користувачів переглянути  тематичну поличку книжкової виставки «Їх імена на ювілейній планеті». До уваги читачів – найкращі  твори письменника.
23 травня діти цільової групи «Повір у себе» мали змогу познайомитись з життям і творчістю М. Стельмаха під час віртуальної  мандрівки «Любити безмежно життя і людей». Учасники мандрівки отримали інформацію про творчість та нелегке життя письменника. Порядність, чесність, милосердя, доброта -  такими рисами характеру наділені позитивні герої Стельмаха (яких, на жаль, так не вистачає у сучасному суспільстві). Добро, правда і краса  проявляються у творах  Стельмаха різносторонньо: в соціальній справедливості, чесній праці, самопожертві, ніжній дружбі та любові, щедрості людської душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар