пʼятницю, 10 травня 2013 р.

Цілую руки матері моєї

Якщо говорити між нами,
То все починається з мами.
І казочка перша у світі,
І сонячна подорож в літо…
Якщо говорити між нами,
То все починається з мами.
 
 
         У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері. Цього року ми відзначаємо його 12 травня.                                              
         Мама, мати, матуся! Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово, бо ним ми звертаємось до найближчої людини.
         Мама - це турбота, мама - це ласка, мама - це любов і доброта. З першої миті життя схиляються над нами обличчя матерів. В тривозі й любові, в замилуванні й надії вдивляються матері в своїх дітей, сподіваючись і прагнучи щастя для них. Це вони відкривають дитині світ. Їх очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах.  Серце матерів - доброта і мудрість. Це вони вчать любити людей. Руки матері невтомні. Це вони дають перші уроки праці. Там, де ступає матуся, здається, стає тепліше, піднімаються трави, розцвітають квіти, радісно щебечуть пташки. По-особливому дерева там ростуть, опустивши свої віти до матінки-землі, віддаючи данину шани і поваги. А інші здіймають віти до сонця, ніби прославляючи ім’я Матері!        

    Велика любов до мами знайшла відображення у прозових творах,  поетичних рядках. Образ найріднішої  оспіваний в піснях, на полотнах художників. Про це розповідає книжкова виставка «Цілую руки матері моєї», організована в нашій книгозбірні.   
         Пам’ятайте, скільки б людині не було — 5 чи 50, їй завжди потрібна мама. І як би не склалася ваша доля, знайте, материнське серце завжди болить за вами.
         Дорогі наші матері, ми ще і ще раз від усього серця вітаємо Вас з цим прекрасним весняним святом — Днем Матері.
               Живіть нам рідненька, живіть нам на світі,
               І будемо всі ми любов’ю зігріті,
               Бо поки є мама, доти є сонце,
               Доти пташині і цвіт під віконцем.


Немає коментарів:

Дописати коментар