четвер, 10 вересня 2015 р.

Книжкова родина

       Кожен день, у будь-яку погоду, в усі будинки приходять свіжі газети та журнали. З них ми дізнаємось про новини та події, які відбулися в різних країнах. Разом із газетами та журналами до нас у будинок приходять незвичайні люди: поети, композитори, вчені, винахідники, мандрівники, політичні діячі. Так, дійсно, кожна газета чи журнал має своїх журналістів, кореспондентів, художників, фотографів, які уважно слідкують за життям і про все цікаве негайно повідомляють у редакцію, звідки готову продукцію в усі кінці світу розвозять машинами, літаками, потягами, пароплавами.
     
 Першим журналом для дітей був ″Журнал ліліпутів″ або ″Золота бібліотека юних леді та джентельменів″. Він почав виходити у червні 1751 року  у Лондоні. У ньому друкувалися короткі розповіді, загадки, жарти, малюнки. А першим ілюстрованим журналом для дітей в Україні був ″Дзвінок″, який виходив у Львові. 

       Про все це та ще багато цікавих фактів дізналися дітки сьогодні на бібліотечному уроці про періодичні видання під назвою  «Про все цікаве на планеті читай в журналі та газеті». В  ході уроку діти охоче розповідали про журнали, які є в них вдома, зокрема “Барвінок”, “Малятко”, “Пізнайко”, “Казковий вечір”, “Вінні-Пух”, “Малятко” та інші.  Активно приймали участь у конкурсах, відгадували загадки, гарно презентували свій улюблений дитячий журнал. Переглянувши журнали, які є у нашій книгозбірні, кожен знайшов собі щось до душі, це і: казки, комікси, кросворди, веселі історії, цікаві розповіді, настільні ігри  і головоломки, саморобки, орігамі…

Читай журнали та газети!
І подолай усі тенета.
Дізнаєшся про Всесвіт гарний,
Труди твої не будуть марні!

Немає коментарів:

Дописати коментар