середу, 23 березня 2016 р.

Я тобою живу, Україно (відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання)

«Я тобою живу, Україно» - під такою назвою 22 березня в Долинській районній бібліотеці для дітей відбулось відкриття щорічного Всеукраїнського  тижня дитячого читання. Девізом цьогорічного Тижня є слова  – «Читай. Думай. Твори». Гостями свята були: завідувачка метод.відділу Івано-Франківської обласної бібліотеки для дітей Костів Марія, директор Долинської ЦБС Фреїв Людмила, бібліотечні працівники району та діти.
Виховуючи дітей в дусі патріотизму,  любові до рідної неньки – України, зважаючи на події, що відбуваються зараз на сході України, колектив районної бібліотеки для дітей спільно з бібліотекою школи №7 (бібліотекарі: Галина Цюпин та Ірина Витязь), Тиждень дитячого читання відкрили саме темою України, бо у кожному з нас, хочемо ми того чи ні, закладена частинка Батьківщини. З трепетом та ніжністю Івасів Юлія, учениця 5-А класу, виконала пісню «Це моя Україна»,  розпочавши цим патріотичну годину. 
 Не менш зворушливо прозвучали пісні «Україна» та «О, Україно! О люба ненько!» у виконанні дітей 4-А класу (муз. керівник Ямборко  Олег). Своїми ніжними голосами, своїми переживаннями учні показали, що наша маленька Батьківщина завжди з нами, у найпотаємніших куточках нашої душі. 
Захід продовжувався, ведучі патріотичної години (бібліотекарі Надольська Галина та Бабінчук  Ірина)  підійшли до подій Майдану. Перевізник Уляна, учениця 6-Б класу, зі сльозами на очах, читала вірш «Героям небесної сотні». 
                  Та з Майдану тільки й почалися випробування для нашого народу...                                                                                                    Чорною хмарою нависла над людьми звістка: війна... Найважча… Найгірша...Та, що зруйнувала щасливе життя. Росія ніяк не може пробачити Україні її незалежність. На захист своєї Батьківщини піднявся наш народ. Тож, пісня «Я не хочу гратись у війну» у виконанні Торговецького  Арсена, учня 6-Б класу, не залишила взагалі нікого з присутніх байдужим. Голос юного виконавця проймав за душу. 
Продовжуючи тему війни, до присутніх у ролі «матері всіх дітей, що на фронтах воєнних полягли» вийшла учениця 6-Б Москальчук Вікторія. 
Всі ми зараз переживаємо ці події з болем і сумом, молимось за припинення свавілля з боку іншої держави. Тож, «Молитву за Україну», яку заспівав Пильненко В’ячеслав  та   «Боже, великий, єдиний» (у виконанні учнів 6-Б класу) підтримав весь зал.
Закінчувалась патріотична година мріями про мирну Україну. Поетичними рядками діти висловлювали своє прагнення миру, щасливого дитинства. 

Свято закінчувалось, тож ведучим залишилось тільки подякувати учасникам дійства, а зокрема заступнику директора по виховній роботі школи №7 Дмитрів Уляні, Флешко Ірині (кер. 6-Б кл.), Пенгрин Марії (кер.4-Акл.), муз. кер. Ямборку Олегу у сприянні підготовки та проведення свята. 

Немає коментарів:

Дописати коментар