середу, 7 листопада 2018 р.

Ти наше диво калинове, кохана материнська мово

  Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. У цей день зазвичай пишуть диктанти, проводять тематичні вікторини, олімпіади з української мови.
   Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування і процвітання.
    Спробуйте уявити один день свого життя без мови. Ось ви прокинулись, мовчки одягаєтесь, снідаєте, йдете до школи. А що тут? Мовчазні друзі походжають широкими коридорами – ніхто ні з ким не спілкується, не розповідає про свої пригоди. Стоїть мертва тиша. Лунає дзвоник. Ви тихенько заходите до класу, сідаєте за парту. А що далі? Чи змогли б ми за таких обставин отримати освіту, відчути себе часткою суспільства? Напевно, що ні.
  Сьогодні 7 листопада у нашій бібліотеці відбулося ерудит-лото «Ти наше диво калинове, кохана материнська мово», де справжні знавці українського слова відповідали на різноманітні питання, відгадували загадки, а також читали поезію про мову, правильно закінчували прислів’я, пояснювали значення українських народних висловів…



Отже, мова – найважливіший засіб спілкування. 
Життя без неї уявити неможливо, це найбільше і найдорожче добро кожного народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар