середу, 13 листопада 2019 р.

Чарівник сміху - Остап Вишня



«Він світив, як сонце, до нього люди тяглися, як до сонця. Він умів гриміти, як грім, і того грому боялись усі плазуни й негідники»
 писав про видатного гумориста Остапа Вишню Максим Рильський. 




        Псевдонім Остап Вишня з’явився в літературі в 1921 році. Справжнє ім’я Павло Губенко. Новий письменник-дотепник став відомий усій Україні. Літературна спадщина  Вишні – це насамперед тисячі гуморесок у щоденній пресі на всі теми дня – «реп’яшки», як називав їх сам автор. На вимогу читачів їх видавали окремими збірками. Упродовж життя письменник написав близько двох із половиною тисяч творів: це гуморески, нариси, фейлетони, памфлети, мемуари, щоденник, переклади. Започаткував у літературі новий жанр — усмішку (різновид гумористичного оповідання, у якому оповідь про події була короткою, точною, дотепною і доброю). 
      13 листопада у Всесвітній день доброти народився цей надзвичайно добрий письменник, який своїми «усмішками» дарував своїм читачам лише хороший настрій та безліч щирих емоцій, які прикрашали обличчя дітей та дорослих. 
Не менш усміхненими та щасливими залишилися і наші читачі після перегляду виставки-знайомства «Чарівник сміху – Остап Вишня». Наші користувачі дізналися не лише декілька цікавих фактів з його біографії, а й зачитали безліч цікавих усмішок, які вийшли з під його пера. Найбільше враження на них справили «Мисливські усмішки».


 Хороший сміх – той сміх, що не ображає, а виліковує, виховує людину, підвищує. 
То ж читайте його «усмішки» і усміхайтесь, адже сміх продовжує життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар