понеділок, 8 лютого 2021 р.

Безпека дітей в Інтернеті

  

  День безпечного Інтернету - міжнародна календарна подія, яка виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Цього року у світі День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначається 9 лютого під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.



    Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

    За даними міжнародного дослідницького проєкту ESPAD, у 2019 році лише 6,7% опитаних підлітків в Україні не користувались соціальними мережам. Майже 45% підлітків проводять у соціальних мережах до 3 годин на день, а ще приблизно  50% – 4 та більше годин. 

    Діти також використовують Інтернет для шкільного та позашкільного навчання. За правильного використання мережа привчає до самостійного розв'язання задач, структурування великих потоків інформації, дотримуючись основних правил безпеки.

    Щоб допомогти дітям та батькам отримати інформацію щодо захисту від впливу шкідливої інформації, ми підготували віртуальну шпаргалку «Безпека дітей в Інтернеті», яка містить десять золотих правил безпеки в Інтеренті для дітей та перелік рекомендованих онлайн-ресурсів для розваг, навчання та розвитку.

Використовуй Інтернет ресурси з користю!

Немає коментарів:

Дописати коментар