четвер, 6 лютого 2014 р.

Іду з дитинства до Тараса (до 200-ліття з дня народження Т.Г.Шевченка)

"Він поет  усього людства...", - так сказала про Тараса Григоровича Шевченка відома англійська політична діячка Полін Бентлі .                                                  
       В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка.
        9 березня український народ відзначатиме 200 років від дня народження генія, тому в Україні 2014 рік визнано роком Тараса Шевченка.
Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам'ять про себе. За образним висловом Василя Стефаника, Шевченко українське слово перетворив на чисте золото поезії. Кожний, хто глибоко вивчає творчість великого сина України, неминуче переконається, що вона має світове значення.
Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста…
Готуючись гідно відзначити 200-річчя поета, в Україні  пройдуть різноманітні заходи.
    З метою популяризації його творчої спадщини, активізації патріотичного виховання, пов'язаного з іменем видатного митця в нашій книгозбірні також заплановано ряд заходів. 
Першими до роботи взялися члени гуртка «Умійко», які малювали ілюстрації до творів Т.Г.Шевченка.













Кожен відвідувач бібліотеки має можливість ознайомитись з творчістю юних умільців, споглядаючи виставку цих робіт «У вінок шани Кобзареві». Попереду на наших читачів очікують:
-виставка-визнання «Наша гордість-безсмертний Кобзар»;
-шевченківські читання «Живуть, Тарасе любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово.»

      «Поки б’ються серця людей, звучатиме і голос Шевченка» (Назим Хікмет. Туреччина).

Немає коментарів:

Дописати коментар