вівторок, 4 березня 2014 р.

Наша гордість - безсмертний Кобзар

             Навесні, коли тануть сніги
            І на рясті заграє веселка,
           Повні сил і живої снаги
          Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.
        Дата 9 березня 1814 року пам'ятна в  історії української  культури. Тоді, темної ночі, перед світанком, у селі Моринцях, на Звенигородщині, у хаті Григорія Шевченка, кріпака пана Енгельгарда, блиснув єдиний на все село вогник: народилася нова панові кріпацька душа, а Україні - її Великий співець - Тарас Шевченко.         
Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців. І не одне покоління українців звіряє своє життя іменем і творчістю Кобзаря… В цьому ще раз переконуються відвудувачі нашої книгозбірні знайомлячись із книжковою виставкою-визнанням  «Наша гордість – безсмертний Кобзар», організованою напередодні  відзначення 200-ліття  від дня народження Т. Г. Шевченка.

  Ознайомити з життєписом великого сина українського народу Т.Г. Шевченка; виховувати бажання глибше вивчати біографію великого Кобзаря, любов і повагу до спадщини, яку залишив поет - така мета виставки.
З цікавістю беруть в руки маленькі відвідувачі  «Дитячий Кобзар» що представлений у розділі «Мудра, світла книга - то «Кобзар» Тараса. 
    Творчість Т. Г. Шевченка — це творчість людини, яка вміла любити свій народ і свою землю, віддавати всі свої душевні сили задля того, щоб народ цей прокинувся від довгого сну і боровся за свої права й свободи - свідченням цьому є збірки творів та картини Тараса, виставлені на поличках «Величне слово Кобзаря» та «Шевченко-художник».
    Творчість Т. Г. Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами, тому «Його дума, його пісня на вмре, не загине» (розділ виставки).

Немає коментарів:

Дописати коментар