четвер, 12 червня 2014 р.

За покликом серця Надії Дички

    «Дорогі діти, чи знаєте ви хто така Надія Дичка?
Так, це сучасна українська письменниця, поетеса, публіцист, 50 літній ювілей якої, відзначатимем завтра, 13 червня. Тому, сьогодні наша поетична хвилинка «За покликом серця», присвячена їй.
Народилася Надія 13 червня 1964 р. у вчительській родині в с.Підмихайля Калуського району Івано-Франківської області. В юнацькі роки захопилася журналістикою, працювала юнкором, позаштатним, а згодом штатним коресподентом районної газети «Червона Долина». З дитячих років друкувалася в районній та обласній пресі. Як літератор друкується з 1985 року . 
Зараз Надія  Дичка – член Національної спілки письменників України. (1997).   
Мешкає поетеса у м.Долина, тому відома багатьом нашим краянам. Таку велику популярність пані Надія здобула майстерністю володіння пером і пензлем. 
Збірки: «Пора півоній», «Між злом і світлом», «Золота хмаринка» ,«За годинником серця», «Абетка та казки», «Перехрестя», «Абетка України», «Футбольна абетка» та інші надзвичайно схвально оцінили читачі. 
        Надія Дичка - авторка текстів до відомих пісень, які виконують провідні артисти України, зокрема, народні артисти України Василь Зінкевич, Світлана та Віталій Білоножки, Ніна Шестакова, Михайло Кривень та ін. А першим виконавцем пісень на вірші Надії Дички був незабутній народний артист України Назарій Яремчук.
…»,-так розпочався сьогодні, 12 травня, у нашій бібліотеці захід, присвячений Надії Дичці .




 Діти вслухалися в біографічні сторінки життя і творчості поетеси, а опісля читали її вірші, бо нині у творчому доробку Надії Дички 13 книжок, 6 з яких написані для дітей.  Багато цікавого і корисного прозвучало на святі.          
А, життєве кредо талановитої і наполегливої поетеси «працюй за двох...» можна тільки взяти кожному за приклад.      

Немає коментарів:

Дописати коментар