вівторок, 3 червня 2014 р.

Урок-екскурсія книжковим містом

Полюбіть книжки, малята!
Будуть всі вас поважати.
Виростайте не ліниві,
І розумні, і сміливі.
Книга мудру дасть пораду,
Книга розуму навчить
 І ніколи вам не зрадить.
Діти, з книгою дружіть!

                 Книги — як люди. Вночі вони міцно сплять, а вранці разом зі школярами вирушають до школи, крокують з ними пліч-о-пліч  у країну знань. Коли ж діти відпочивають, книги допомагають їм у виборі нових ігор чи розваг. І в лісі не дадуть заблукати, а допоможуть знайти дорогу додому і завжди дадуть відповіді на кожне запитання.
           Ось і закінчилось навчання в школі, почались канікули, але не треба забувати про книгу, бо «Книга – джерело знань».
           Сьогодні до нас завітали учні НВК № 2, щоб ознайомитися з нашою дитячою бібліотекою.Розпочалась розповідь про книгозбірню словами: "Бібліотека-це книжкове містечко, в якому живуть книги. Кожна книжечка має свій дім, а будинок – адресу.
А зараз познайомтеся з нашими книгами...
Продовжимо нашу мандрівку книжковим містом. Зверніть увагу на книжкові виставки. Ось, наприклад, «В казку ми підемо, друзів ми знайдемо», «Читаєш ти, читаю я, читає вся моя сім’я»,"Наша гордість - безсмертний Кобзар","Твої газети і журнали". На книжкових виставках стоять найкращі книжки. Всі книжечки чекають на своїх читачів. До них приходять такі діти, як ви, кличуть до себе в гості. Не надовго – на тиждень, або на два. Книжечки радіють. Вони люблять знайомитися з новими читачами, мандрувати з ними.
       Ставши читачами бібліотеки, ви будете брати їх додому, а прочитавши їх – обов′язково повертати в бібліотеку.  Розібратися у книжковому світі, вам допоможе бібліотекар. Перед тим як брати книгу, вам треба запам′ятати правила поводження з книжкою та правила користування бібліотекою..."

          Ось і добігла до кінця наша зустріч. А на завершення хочемо вам побажати бути активними користувачами нашої бібліотеки, берегти і любити книги та ніколи з ними не розлучатися.

Немає коментарів:

Дописати коментар