вівторок, 9 вересня 2014 р.

Штурмани книжкових морів

   
      Діти, вчіться читати. Ви запитаєте: «Як! Ми вже вміємо! Чого тут вчитися?».
     Звичайно, ази грамотності засвоєні. Але мистецтво бути читачем-мистецтво видатне і безкінечне, цією майстерністю оволодівають усе життя.
   Спробуйте відповісти: для чого люди вчаться читати? Не поспішайте, обдумайте…  Звичайно, книга-джерело знань, книга-велика сила. 
   Книг дуже багато і прочитати їх усіх неможливо. Людина може прочитати лише малу частину всієї літератури. І дуже важливо прочитати саме те, що дійсно необхідно для тебе. Вміння відібрати найбільш цінні твори приходить до того, хто знає секрет «золотого ключика» - навчився користуватись довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки.
    8 вересня у нашій бібліотеці був проведений бібліотечний урок у формі гри «Штурмани книжкових морів», який виявив наскільки добре діти володіють бібліотечно - бібліографічними знаннями. Вони складали списки літератури по темах, виявляли вміння користуватися довідковим апаратом бібліотеки, називали героя чи предмет за описом, складали книги за алфавітом. 

     Скажіть, а чи знаєте ви, хто такий штурман? Так, це людина, яка прокладає курс корабля чи літака. І ми щиро бажаємо, щоб кожен із вас отримав звання штурмана книжкових морів.

Немає коментарів:

Дописати коментар