понеділок, 23 березня 2015 р.

Світ у краплинці чистої води

   
  Вода…
     Чи хоч раз ми задумались над тим, що без неї життя на планеті просто не існувало б? Навіть страшно уявити як би виглядала  наша Земля, коли б на ній зникла вода.
Враховуючи значення, яке вода має для життєдіяльності всього живого на Землі, 2005-2015 роки проголошені Міжнародним десятиріччям дій «Вода для життя».
    А з кожним днем води, придатної для пиття, стає все менше та менше…
Як ви вважаєте, скільки води на добу потрібно одній людині? Адже три чверті ваги людського тіла – це вода. За рік людина вживає води вдесятеро більше, аніж важить сама, а випиває за життя 25 тонн. Залишити  людину без води – то все одно, що позбавити її життя. Без їжі людина може прожити сорок, а то й більше днів, а без води - вмирає вже на восьму добу. Навіть «суха» їжа на 50-60 % складається з води. Наприклад, у каші міститься до 80 % води, у хлібі – близько 50%, у м’ясі  – 58 – 67%, в овочах і фруктах – до 90 % води…
Метою  веб-мандівки «Світ у краплині  чистої води», що відбулась у нашій книгозбірні 23 березня, було привернути увагу малих відвідувачів до бережливого і економного  використання  води. 
Мандруючи інтернет-простором діти знаходили цікаві факти про цінність води, про те як правильно її пити, в якій країні світу вода вважається найчистішою? А в якій країні вона дефіцит?...
Хочеться вірити, що сьогоднішній захід не залишив байдужими наших дітей. 
А нам, дорослим, також пора над цим задуматись, бо за одну добу з одного недбало закритого крана, що «капає» витікає 15 літрів води!
Не витрачаймо даремно безцінний дар природи –воду! 

Немає коментарів:

Дописати коментар