четвер, 6 серпня 2015 р.

Сміємось разом з Володимиром Пушкарем

    «Щаслива та людина, яка виявила у собі хист до тої справи, у котрій вона себе почуває добре. Я належу до тих людей. Знайшов себе пізно – десь у сорок років. Знаєте, у дитини ще в шкільні роки видно, до чого в неї талант. На щастя, саме у школі в мене і виявили його. Можливо, то навіть генетично передалося, бо у мене завжди була схильність до жартів»,- так про себе говорить знаний на Прикарпатті і далеко за його межами гуморист Володимир Пушкар. Його гуморески вже декілька десятиліть продовжують бути актуальними щодня.                                                                                                                         Що там не кажіть, а у Володимира Пушкара добрий смак на веселе слово і до того ж гострий гумористичний зір. А ще він вміє виставити на посміховисько своїх героїв, але так делікатно, аби не принизити їх людську гідність. Володимир Пушкар - один з талановитих сміхотворців Прикарпаття в цьому мали змогу переконатися учасники хвилинки-веселинки «Сміємось разом з Володимиром Пушкарем», що відбулась у нашій книгозбірні сьогодні ,6 серпня, напередодні 60-річчя від дня народження гумориста.   
Народився Володимир Пушкар 7 серпня 1955 року в селі Камінному Надвірнянського району. У 1982 році закінчив Львівський лісотехнічний інститут. 
За фахом лісоінженер, а за покликанням поет – гуморист артист, автор - виконавець власних гумористичних творів.
У 1995 році видає свою першу збірку гумористичних поезій «Кавалєрка у Нью – Йорку» написану за мовним діалектом Гуцульщини. Кумедні герої, витворені Пушкарем: тут і чоловічок однієї з коломийок, який сім пар чобіт сходив, поки собі закордонний паспорт виходив, і земляки – джигуни, котрим забаглося побатярувати аж у самісінькому Ною – Йорку.
Володимир Пушкар свято виконує заповідь гумориста: кожне його слово виважене, непоквапливе, соковите, осяяне чудодійним теплим промінчиком, часто лукаве, а то й в’їдливо – іронічне,  як,  приміром, у деяких сатиричних віршах, в певній мірі «заангажованої» у політику книжки «Міць яєць і сила духу», яка вийшла у 2005 році.
За вагомий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, високий професіоналізм у 1997 році Володимиру Пушкарю присвоєно почесне звання «Заслужений артист України».
      Прочитавши книги Володимира Пушкара, хочемо побажати йому творчої наснаги і таких же веселих талановитих книжок і надалі.
    Отож, сміймося з Володимиром Пушкарем і най нам файно буде! 

Немає коментарів:

Дописати коментар