четвер, 20 серпня 2015 р.

З чого починається моя Україна

   Гори є і полонини,    
     Є моря, річки, ліси…
 Загалом, то є країна
Невимовної краси!

      
         Кожна людина має свій дім, де вона народилася і виросла. Але у всіх нас одна спільна земля – наша квітуча Україна.
А й справді, з чого починається Батьківщина? 
       Людей цікавить це питання досить рідко, але все ж кожний громадянин замислюється про це хоча б один раз у житті. Саме в такі моменти ми й усвідомлюємо значення життєвих цінностей.
         Особисто я вважаю, що Батьківщина починається з перших й, на мою думку, найприємніших спогадів дитинства: з лагідної пісні матері, її теплих, ласкавих рук, відчуття любові та захищеності. А ще з теплого молока й веселої посмішки тата. І світ навкруги такий великий, цікавий і невідомий.
     Погодились зі мною і учасники конкурсних змагань на краще читання віршів «З чого починається моя Україна», організоване напередодні 24 серпня – Дня Незалежності,  які також висловили свою думку, і вважаю, що Батьківщина - це все те, що навкруги нас: і природа, і батьки, і друзі, і школа, і книги, і навіть наші мрії та прагнення. Вітчизна - це не лише географічне положення, а й народ, рідна мова, традиції та культура. 
       Разом ми дійшли висновку, що Батьківщина починається з маленького і закінчується великим. Вітчизну, як і родину не обирають. Лише ми, українці, можемо змінити рідний край на краще. Майбутнє України у наших руках. І саме від нас залежить яким воно буде.
  Що ж до конкурсу, то всі учасники добре підготувались… продемонстрували  чудові здібності і до написання власних поезій, і до майстерного декламування віршів про Україну. В очах кожного з них читався неабиякий патріотизм, і ми все ж не змогли вибрати кращого. Всі учасники були нагороджені призами – це цікаві та захоплюючі книжки сучасних авторів.
Щиро вітаємо всіх з Днем Незалежності України!
Миру, достатку, благополуччя…
Слава Україні! 

Немає коментарів:

Дописати коментар