пʼятницю, 3 червня 2016 р.

Будь природі другом

Йтиму садом, полем, а чи  лугом,
Буду я природі вірним другом.
Не столочу навіть і трави.
Я скажу їй: - зеленій, живи!
Коли лісом буду я іти, 
Я посію зерна доброти.
Побажаю дереву і пташці,
Щоб вони жили у мирі й щасті.
     Все, що оточує нас, це природа. Повітря, земля, вода, гори, ліс, море, птиці, звірі в лісі - все це природа. Ми часто говоримо: "Природа - наш дім". По іншому - місце нашого існування. А щоб ми могли мешкати, жити, і жити щасливо, наше місце існування має бути в порядку: вода і повітря повинні бути чистими, деревця, тварини, і птиці - здоровими. Якщо ми не зможемо насолоджуватися природою, то ніколи не зможемо повноцінно жити. А щоб природою можна було насолоджуватись, потрібно обов’язково піклуватися про неї. І це повинна робити кожна людина.
    Природа нам дарує продукти харчування, допомагає зміцнити здоров’я. Людина – частина природи. Природа потребує нашого піклування. 
Що таке турбота про природу? 
    Це збереження чистої води в річці. Бо якщо вода буде забрудненою, то почнуть помирати риби, водяні тварини, комахи, порушиться баланс в природі. Збереження цього балансу – обов’язкова умова, адже все в природі взаємозв'язане.
   Це обережне викидання різних відходів. Так, якщо людина  прийшла  у ліс та просто кинула там поліетиленовий пакет, вона вже завдала шкоди природі. А якщо забрала з собою і викинула в сміття, то потурбувалася про неї.
   Про ці та інші проблеми ми спілкувалися з учасниками інформаційної хвилини «Будь природі другом», яка пройшла у нас 3 червня (до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища).
   Треба з дитинства привчати малечу через казки, вірші, загадки цінувати і оберігати природу.
Якщо кожна людина хоч би щось робитиме для того, щоб оберігати природу, то наше довкілля буде сприятливим і красивим.


Немає коментарів:

Дописати коментар