вівторок, 20 вересня 2016 р.

Заради миру на Землі

Потрібен мир – тобі й мені 
І всім на світі дітям! 
Не тільки вранці навесні 
Нехай нам сонце світить. 
Потрібен мир, трава в росі, 
Усміхнений нащадок. 
Потрібен мир усім-усім, 
Отриманий у спадок.

   Чому люди святкують День Миру?  Таким запитанням ми розпочали гру-тренінг «Заради миру на Землі», яка пройшла 19 вересня у нашій бібліотеці з нагоди Міжнародного дня миру, який відзначається 21 вересня.
  Для більшості людей планети Земля мир – це повсякденна реальність. На вулицях безпечно, діти ходять  до школи. Та чи всі діти на Землі живуть добре і щасливо? Для багатьох людей у сучасному світі спокійне життя — це лише казкова мрія, багато дітей страждають, вони не мають сім'ї, але мають багато горя. Для них, насамперед, і існує день Миру. 
 Генеральна Асамблея ООН в своїй резолюції проголосила Міжнародний день миру  як «день глобального припинення вогню і відмови від насильства». Цей день закликає людей не тільки замислитися про мир, а й зробити щось заради нього. 
   На жаль, нинішній день миру затьмарює наша спільна біда-тривають бої на Сході України, гинуть хлопці, серед них багато наших земляків….Там вирішується доля і майбутнє України. Весь народ нашої держави об’єднався нині проти російського агресора. 
  Не в усіх школах пролунав Перший дзвоник. Деякі школи зовсім зруйновані, в деяких немає кого навчати, бо діти виїхали туди, де не стріляють…
Давайте кожного дня молитися за Україну. Щоб вже нарешті настав мир і спокій, щоб більше не проливалася кров синів України.
                   Прокидається кожна людина лише з думкою, кожного дня:
Стала  б мирною моя Україна… Хай скінчиться війна…

Немає коментарів:

Дописати коментар