четвер, 17 листопада 2016 р.

Закон захищає дитинство

«Діти – се наш дорогий скарб,
се наша надія, 
се – молода Україна»

Олена Пчілка
                    

 У світі – понад 2 мільярди дітей, 8 мільйонів з яких – це маленькі українці. Кожен з них народжується з правами. Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.
              Ці та інші права передбачені Конвенцією про права дитини, яка була прийнята резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. Саме тому, щорічно, 20 листопада світова спільнота святкує Всесвітній день дитини.
            Майбутнє кожної нації – діти, якими вони виростуть – таким буде і майбутнє покоління. Виростити і захистити дитину, зберегти її здоров’я, виховати у мирі та добрі – це значить для дорослих – забезпечити собі щасливу, спокійну старість. 
               Життя кожної людини складається по-різному, але ніхто не має права порушувати права інших людей, чинити зло та ображати. Про боротьбу добра зі злом, про багато корисних речей діти можуть дізнатися із книг, які вчать сміливості, розуму, бути обережними та охайними, бути милосердними та терпеливими один до одного. Люди бувають різними і в житті трапляється багато прикрих ситуацій. Діти повинні вміти захистити себе та допомогти іншим – такі питання обговорювалися в нашій книгозбірні, 17 листопада на правовій годині «Закон захищає дитинство», напередодні Всесвітнього дня дитини.

         Кожен з нас може змінити життя хоча б однієї дитини, зробити її щасливою та впевненою в майбутньому. А спільними зусиллями можна змінити дитячий світ на краще, розфарбувати його яскравими подіями та наповнити добром і людським теплом.

Немає коментарів:

Дописати коментар