середу, 11 січня 2017 р.

Навіщо кажуть "спасибі"

До всіх сердець, як до дверей,
Є ключики малі,
їх кожен легко підбере,
Якщо йому не лінь.
Ти, друже, мусиш знати їх,
Запам'ятать неважко
Маленькі ключики твої —
«Спасибі» і «Будь ласка».

        Найбільш ввічливим днем у році є 11 січня, адже саме в цей день у всьому світі за ініціативою ООН та ЮНЕСКО відзначається Міжнародний день «Дякую». 
Вважається, що слово «спасибі» народилося в 16-му столітті з часто вимовного словосполучення «спаси Бог». Психологи впевнені, що слова подяки – це усні «погладжування» і вони здатні заспокоїти і зігріти своєю теплотою.
      Найчастіше ми зовсім не замислюємось над значенням слова «дякую». Але саме воно дарує нам радість і позитивні емоції, без яких наше життя стало б сірим і похмурим. 
Ми кожного дня говоримо один одному „дякую”, тому важливо пам’ятати, що справжня вдячність – це лише та, що йде від чистого серця.
      Сьогодні,  цей день вдячності став особливим для нашої книгозбірні.  Ми провели невеличкий флешмоб "Навіщо кажуть "спасибі", щоб нагадати людям  про це. Як часто Ви дякуєте своїм близьким за добру справу, пораду або допомогу? Навіщо кажуть «спасибі»?  - такі питання давали перехожим. Думок було багато, особливо дивували наймолодші.

     Вважається, що 11 січня потрібно сказати слова вдячності 100 разів. Хоча цю традицію можна повторювати щодня. 
Тож у нас  є щаслива нагода подякувати своїм друзям, рідним за тепло і підтримку, добрі вчинки та їхню любов до Вас.
Чарівне слово «дякую» здатне зігріти своїм теплом навіть затятого недруга, подарувати приємні миті та подружити найзліших ворогів.

Немає коментарів:

Дописати коментар