четвер, 26 січня 2017 р.

Згадаймо юність, що згоріла в Крутах

Розцвітали під Крутами маки...
Догоряли свічки їхніх доль...
Не злякались... Ішли, як солдати
Під град куль, під пекельний вогонь.

      Всього декілька днів віддаляє нас від трагічної дати в історії країни. 29 січня виповниться 99 років бою під Крутами. Тоді віддали своє життя молоді хлопці, захищаючи Українську державу. Не лишалося кому її захистити, крім молодих, недостатньо навчених хлопців-студентів. Вони не мали бойового досвіду, проте мали велику любов до України.  Як і зараз, ворог був той самий. Росія докладала всіх зусиль аби знищити українську державу. Стверджувалось, що в Україні йде громадянська війна.         
                                                                  Наша книгозбірня кожного року старається привернути увагу нинішнього молодого покоління до цієї теми. Тож сьогодні, 26 січня, в нашій бібліотеці відбулась година спілкування «Згадаймо юність, що згоріла в Крутах».
В ході спілкування ми прагнули достукатись до сердець ще таких юних…, бо вони мають знати, мають пам’ятати, що цих 300 юнаків-студентів продемонстрували тодішнім політикам зразок любові до України, мужність, героїзм, щоб бути гідними їхнього подвигу, щоб бути гідними їхньої пам'яті. А ще, ми маємо пам’ятати, що серед цих 300 героїв був і наш земляк, єдиний галичанин родом із села Тяпче - Микола Корпан. 

(На світлині - пам'ятник Миколі Корпану у с.Тяпче) Він разом із вісімнадцятьма побратимами похований на Аскольдовій могилі.
Сьогодні важливо не допустити тих помилок…
Всі пам’ятаймо про це…!!!

Ви вбивали... Не вбили їх, кляті!
Вони в душах народу свого...

Немає коментарів:

Дописати коментар