четвер, 23 листопада 2017 р.

Інформ-коктейль

«Таємна інформація — це майже 
завжди джерело великого статку 
та результат публічного скандалу» 
                     Оскар Уайльд.

        Інформація — чи не головна цінність у сучасному світі. Всі знають знамениту фразу: «Хто володіє інформацією — той володіє світом». Причому її кількість з кожним днем зростає. Цифрове майбутнє, про яке раніше і подумати не могли (ПК, мобільник, Інтернет, планшетник ...), стає звичним цифровим сьогоденням.
        День інформації проводиться з 1994 року  за ініціативи Міжнародної академії інформатизації. Свято було ініційоване для того, щоб вказати на всю важливість передачі інформації в сучасному суспільстві. Сьогодні цей процес помітно прискорився, оскільки ХХ та ХХІ століття принесло людині безліч нових технологій, за допомогою яких транслювати інформацію можна в онлайн-режимі в дуже великих обсягах і буквально в будь-яку точку планети та навіть за її межі. 
        Саме тому, для користувачів нашої книгозбірні ми підготували  викладку «Інформ - коктейль», яку ви можете переглянути вже сьогодні, 23 листопада. Читачі можуть ознайомитися з такими буклетами як: «10 найцікавіших мультфільмів Walt Disney Pictures» — для учнів 1-4 класів, « ТОП 10 найцікавіших мультфільмів ХХ ст.» (студія Disney та Pixar)  — для учнів 5-7 класів, та «Marvel & DC studios» — для учнів 8-9 класів. Кожен зацікавлений може поринути в чарівний світ казок, пригод, фантастики, відчути себе чарівником, героєм.
         А ще,  меню книжкової  викладки  пропонує вам і журнали, і енциклопедії, і навіть художні твори про інтернет. Адже інформацію ми черпаємо не лише з всесвітньої мережевої павутини, а й з книг, бо в них зібрана вся мудрість тисячоліть. 

       Зараз у житті молоді важливу роль відіграють соціальні мережі. Часом спілкування у віртуальних просторах настільки сильно затягує людину, що повністю замінює реальне життя. Потрібно пам’ятати, що все добре в міру. Тому, дорогі діти, черпайте інформацію не лише з інтернету, а й книги, адже вона — джерело мудрості і довголіття . 
26 листопада — Всесвітній день інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар